איזה כיף שפנית אלינו. נדבר ממש בקרוב, אנחנו כבר מתרגשים!
עד אז, בשאר המקומות של קבוצת דינמו יצא לך לבקר?
לא מדובר בטרנד חולף – זוהי תופעה המשקפת שינוי עמוק בתפיסת אירועי החברה, ובהבנה של הדברים המניעים את העובדים בעידן המודרני. ביותר ויותר חברות הייטק לא מתפשרים, והולכים על אולמות אירועים בקרבת החוף. התוצאה – אירועים עם אימפקט גדול הרבה יותר. כל הסיבות להשקיע באולם אירועים עם נוף של מים ושמים
בחמש השנים האחרונות, משהו מעניין קורה בתחום הפקת האירועים לחברות בתל אביב. בחברות הייטק מובילות, שבעבר הרגישו בבית באולמות הקונבנציונליים של בתי המלון, פתאום גילו את אזור הנמל. לא מדובר בטרנד חולף – זוהי תופעה המשקפת שינוי עמוק בתפיסת אירועי החברה, ובהבנה של הדברים המניעים את העובדים בעידן המודרני.
המעבר הזה לא התחיל במחלקות השיווק או באגפי הכספים. הוא התחיל במחקרי פסיכולוגיה סביבתית המראים בבירור כי הסביבה שבה מתקיים אירוע – משפיעה באופן ישיר ומדיד על מצב הרוח, על הפתיחות לרעיונות חדשים, ועל רמת שיתוף הפעולה בין המשתתפים.
כשעובדי הייטק, החיים תחת לחץ קבוע של דדליינים ויעדים,
מגיעים לאירוע ליד הים – קורה להם משהו
מחקרים מהאוניברסיטאות המובילות בעולם מראים שחשיפה לכחול – של מים או שמיים – מפחיתה את רמות הקורטיזול (הורמון הסטרס) ב-23% תוך 15 דקות. כשעובדי הייטק, החיים תחת לחץ קבוע של דדליינים ויעדים, מגיעים לאירוע ליד הים, קורה להם משהו מיידי ומדיד – הם מרפים.
אבל זה לא רק עניין של רגיעה. המחקרים מראים שכשאנשים נמצאים בסביבת מים, הם גם יותר פתוחים לשיתוף פעולה, יותר יצירתיים בפתרון בעיות, ונוטים לקחת פחות סיכונים אישיים ויותר סיכונים יצירתיים. בדיוק מה שבחברות ההייטק מחפשים באירועי העובדים.
כשהאירוע מתקיים באולם לאירוע חברה בתל אביב, עם נוף לים, המשתתפים לא רק רואים משהו יפה – המוח שלהם עובד אחרת. הם פחות מתגוננים, יותר פתוחים לרעיונות של אחרים, ויותר נכונים לחשוב מחוץ לקופסה.
אירוע שמתקיים באוויר הפתוח, עם נוף לים, גורם לאנשים לדבר באופן פתוח יותר, לשתף רעיונות שהיו מתביישים להעלות במשרד, ולהרגיש שהם חלק מקבוצה מאוחדת
הוא הסקיי לאונג’ – מרחב פתוח על הגג שיוצר תחושה של “ריחוף” מעל המים, משנה את כללי המשחק כשמדובר באירועי חברה. זה לא עוד גג עם כיסאות פלסטיק – אלא מרחב מעוצב המדמה את התחושה של שיט על יאכטה פרטית, עם דק עץ איכותי ונוף יוצא דופן.
המנהלים שמגיעים לאירועים כאלה מדווחים על תופעה מעניינת: שיחות מתוחות ו״קפוצות״, שבדרך כלל היו מתנהלות בחדרי ישיבות, פתאום נעשות זורמות וטבעיות. הסביבה המאווררת גורמת לאנשים לדבר באופן פתוח יותר, לשתף רעיונות שהיו מתביישים להעלות במשרד, ולהרגיש שהם חלק מקבוצה מאוחדת.
למה דווקא תחום ההייטק מוביל את השינוי?
חברות הטכנולוגיה הישראליות היו הראשונות להבין שאירוע חברה הוא לא הוצאה – אלא השקעה. כשטאלנט בהייטק מקבל הצעת עבודה מחברה מתחרה, הוא זוכר לא רק את השכר או את האופציות. הוא זוכר איך הוא הרגיש באירועי החברה, איך התייחסו אליו, ואיזו חוויה הוא קיבל.
זו בדיוק הסיבה שהפקת אירועים עבור חברות הייטק הפכה למורכבת יותר מבעבר. כבר לא מסתפקים במצגות ובופה – אלא משקיעים בתהליך מתוחכם של חיזוק תרבות החברה, יצירת קשרים בין עובדים מגיבים שונים, ובניית נאמנות ארוכת טווח.
בחברות המתקדמות ביותר הגיעו לתובנה שכשעובד נהנה באירוע, הוא לא רק חוזר מרוצה יותר לעבודה – הוא תורם תרומה עצומה למיתוג המעסיק. הוא מספר לחברים על האירוע המדהים שהפיקו בחברה, ועל הדרך – מתהווה תהליך גיוס פסיבי של טאלנטים איכותיים.
השפעה על הפרודקטיביות – המספרים מדברים
הנתונים שנאספו מחברות טכנולוגיה ישראליות מובילות מראים שאחרי אירועי חברה איכותיים, יש עליה מדידה של 15-25% בשביעות הרצון של העובדים, ועליה של 12% ברמת שיתוף הפעולה בין הצוותים השונים. השפעות אלה נמשכות בממוצע 3-4 חודשים לאחר האירוע.
יותר מעניין: חברות שמשקיעות באירועי צוות איכותיים מדווחות על ירידה של 18% בתחלופת העובדים – נתון המיתרגם לחיסכון עצום בעלויות גיוס והכשרה.
כשהאירוע מתקיים במקום מיוחד כמו אולם על הים, ההשפעות האלה מתעצמות. העובדים לא רק זוכרים שהיה להם כיף – הם זוכרים שהחברה השקיעה מחשבה ומשאבים כדי להעניק להם חוויה מיוחדת.
האווירה שמשנה את הכל
מה שקורה כשמביאים 50 או 100 עובדי הייטק למקום עם נוף לים ואווירה של חופש הוא יותר ממה שנראה לעין. התחושה של מרחב פתוח, הצליל הרגוע של הגלים, והאור הטבעי שמשתנה במהלך היום – כל אלה יוצרים סביבה שמעודדת שיחות אמיתיות ולא רק ״סמול טוקס״ מינימליות.
בסקיי לאונג’ שמרחף מעל המים, הדיונים הופכים לזורמים יותר. אנשים שבמשרד יהססו להביע דעה, פתאום מרגישים בנוח לשתף רעיונות. המנהלים מדווחים שהם מגלים כישרונות ונקודות מבט שלא הכירו בעובדים שלהם.
המחיר של להיות שונה: השקעה באירוע איכותי הפכה לעניין בסיסי והכרחי, שמחזירה את עצמה בטווח הארוך
אין זה סוד. הפקת אירועי חברות במקומות ייחודיים בתל אביב, עולה יותר מאירוע במלון או באולם גנרי. אבל החברות שעושות את המעבר הזה מגלות שזו לא הוצאה אלא השקעה שמחזירה את עצמה פי כמה.
כשמחשבים את עלויות תחלופת העובדים, את זמן ההכשרה הנדש לעובדים חדשים, ואת הירידה בפרודקטיביות כשיש אווירה שלילית בין הצוותים – ההשקעה באירוע איכותי הופכת להיות לא רק מוצדקת אלא הכרחית.
והכי חשוב – בעולם שבו הטאלנטים הגדולים מחוזרים מסביב לשעון, ויכולים לבחור בין עשרות הצעות עבודה, החברות שיודעות להציע לא רק שכר טוב, אלא גם תרבות עבודה מיוחדת ואירועים משמעותיים, הן אלה שמצליחות למשוך ולשמר את העובדים הטובים ביותר.
בשורה התחתונה, אירוע המתקיים על הים הוא לא רק ״יום כיף״ – זהו מסר ברור לעובדים – שהחברה מעריכה אותם מספיק כדי להשקיע במה שיגרום להם להרגיש טוב. בעולם העסקים של היום, זה בדיוק מה שעושה את ההבדל.